Brain-blog: ik ben Marjolein en ik heb NAH

Ik ben Marjolein en ik heb NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel).
Al gebruik ik die term niet zo vaak. Meestal heb ik het over ‘de nasleep van een hersenschudding’. Dat klinkt gevoelsmatig toch minder heftig: een hersenschudding. Die heb ik namelijk wel eens eerder gehad.
En dat “stelt eigenlijk niet zoveel voor.”

Tja. Dat dacht ik echt.
Maar feit is, dat ik een jaar en twee maanden na de val op m’n hoofd, nog steeds iedere dag wordt geconfronteerd met die nasleep.
Nog steeds heb ik continu hoofdpijn. Nog steeds moet ik na iedere sociale aangelegenheid (ja, ook na dat gezellige ‘bakkie’ tussendoor) een herstelperiode inplannen. Nog steeds kan ik niet zonder hulpmiddelen (daarover later meer) de deur uit. Nog steeds kan ik mijn vak niet uitoefen, of welk vak dan ook. Nog steeds weet ik niet of het ooit nog beter wordt.. Heftig? Ja. Als ik het zo opsom eigenlijk wel.

Gelukkig doe ik dat niet zo vaak, en kijk ik doorgaans liever naar alles wat ik nog wél kan. Mijn verhaal delen bijvoorbeeld. En dat doe ik vanaf nu niet alleen hier, op mijn eigen pagina, maar ook als gastblogger op ikhebeenhersenschudding.com

Ik heb er zin in!

 

 

O, enne.. nu we het toch over die hersenen hebben: hier vind je mijn online collectebus voor de hersenstichting. Ik zou het tof vinden als je daar een (kleine) bijdrage in achterlaat 🙂

Eén gedachte over “Brain-blog: ik ben Marjolein en ik heb NAH”

  1. Toch wel heftig hoor Marjolein.
    We hebben van de week een programma gezien over o.a. hersenschudding, en wat er allemaal een nasleep van kan zijn.
    We moesten meteen aan jou denken.
    Beterschap en succes net alles!

    Xx Arno en Jolanda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *