Crazy Christmas DIY

Hartstikke leuk natuurlijk, al die gekke ‘ballen’ in de boom. Maar de prijzen voor die unieke hangers zijn soms wat minder leuk. Nu ben ik niet heel erg thuis in kerstversiering en bijbehorende prijzen (de vrouw van opa heeft een boom vol antieke kunstwerkjes, en ik denk niet dat ik wil weten wat daar de prijzen van zijn) maar voor 15,- per stuk, duurt het bij mij in ieder geval wel even voordat de boom gevuld is. En dus kwam ik met een creatieve oplossing. Naast mijn super mooie fancy ballen, hangen daarom mijn super fancy homemade varianten te pronken. In deze DIY laat ik je zien hoe simpel én goedkoop het kan zijn om aan deze ‘crazy Christmas’-trend mee te doen.

Men neme:
– een schaar
– touw of lint
– een lijmpistool
– speelgoed
– een spuitbus verf (optioneel)

Ik ging zelf voor een speelgoedpakketje vol met etenswaren (van melkpakken en frietjes tot aubergines en mandarijnen, alles komt – in plastic of kartonnen minivariant – voorbij in dit pakket. En nu dus in m’n boom). Én voor wat leuke speelgoeddieren en soldaatjes. Let er hierbij wel op dat ze niet te zwaar zijn, want anders gaan de takken hangen.

En dan is het eigenlijk heel simpel:

Zet het lijmpistool aan.
Zorg ervoor dat er iets onder ligt, zodat de lijm niet op je tafel drupt.

Knip het lintje in de gewenste maat
Je kan kiezen voor een grotere lus, waarmee je de hanger rechtstreeks
in de boom hangt. Of voor een kleinere, als je gebruikmaakt van een ‘kerstboomhaakje’

Lijm de uiteinden van het lint aan elkaar, zodat een lusje ontstaat.

Lijm het lusje aan het speelgoed.

Et voilà.

Eventueel kan je het speelgoed ook nog van een mooi kleurtje of wat glitters voorzien.

Ik ging voor goud. Maar oranje was ook best leuk geweest.
Ofwel: doe vooral wat jou leuk lijkt.

Ta-da. Daar hangen ze dan. In m’n boom.

En dat was meteen de  super simpele DIY voor unieke kersthangers.
Ik zou zeggen: knutsel ze en Merry Christmas!

O, enne.. check voor wat close-up beelden m’n insta. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *