DIY – Servies pimpen

Ik ben niet zo goed in niks doen. En dat is met die hoofdpijn van mij niet altijd even handig. Ik heb dus echt moeten leren om af en toe op de rem te trappen en rustmomentjes in te plannen. Helemaal niks doen lukt me dan nog niet. Maar lekker een beetje freubelen (hoe degelijk dat ook klinkt) is voor mij een goed alternatief. Het nieuwe project van Dimphy en mij (we hebben ‘Welkom op de wereld’ gelanceerd, en maken tegenwoordig geboorteborden die trotste ouders in hun tuin kunnen zetten) sluit daar perfect op aan. Net zoals ‘een kaartje per dag’ dat eerder deed. En zo heb ik wel meer ‘freubel-momentjes’. Zo heb ik inmiddels een aantal keer een naambordje gemaakt, als kraamcadeau. Super simpel. Maar wel hartstikke leuk.
Én uniek, zo’n custom made cadeau.

In deze DIY laat ik je zien hoé simpel het is.
Dan kan jij het voortaan ook.


We nemen:
– Een bord
Deze komt van de Action en is al voorzien van een leuk plaatje én een haakje aan de achterkant. Maar je kan natuurlijk ook zelf iets tekenen, of voor servies gaan dat niet aan de muur maar op tafel komt.
– Potlood
– Stift – eventueel in verschillende kleuren en diktes
Een permanent marker volstaat. Het hoeft dus niet een speciale porselein-stift te zijn.
– Correctie items
Op de foto zie je wattenstaafjes en een bakje water. Later pakte ik er ook nog cocktailprikkertjes bij.

 


Als je alle spullen hebt verzameld is het tijd om aan de slag te gaan.
En yes, het is écht heel simpel.
Zorg ervoor dat het servies goed schoon is teken dan eerst met potlood dat wat je wilt maken. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om het direct met stift te doen. Maar de perfectionist in mij zet liever eerst wat potloodlijntjes. Ik pak vaak het geboortekaartje erbij, zodat ik meteen een lettertype te pakken heb dat de kersverse ouders mooi vinden.

 


Vervolgens ga je met de stift aan de slag.

 


Eventuele foutjes kan je corrigeren.
Hier vond ik de lijnen van de ‘L’ bijvoorbeeld niet strak genoeg, en heb ik met een cocktailprikker wat zwart ‘weggekrast’.

 


Als je tevreden bent met je design, bak je het er nog even in. Zodat het netjes blijft zitten als het afgewassen wordt. Zet het servies hiervoor in de oven en zet deze op 200 graden (of 220 als je geen heteluchtoven hebt). Door de oven niet van tevoren al voor te verwarmen, warmt het servies langzaam mee op en voorkom je barsten. Ik laat zo’n bordje vervolgens een half uur in de oven staan, maar check tussendoor wel of hij niet verkleurt. Daarna zet ik de oven uit en laat ik het bord (in de dichte oven) nog even afkoelen.

 


Nou, en dat was ‘ie. Easy peasy right? En natuurlijk niet alleen leuk als (kraam)cadeau, maar ook om jezelf een uniek servies te geven of als knutselactiviteit met kinderen.

 

Mocht je hier nu zelf mee aan de slag gaan, dan zou ik het héél leuk vinden om je creaties te zien. DM (of tag) me op Instagram @SHKD.nl

Liefs,
Marjolein

2 gedachten over “DIY – Servies pimpen”

 1. hoi Marjolein, wat een leuke blog heb je!
  En het bordje is super leuk geworden!
  Ik vroeg mij af welke pen/stift jij gebruikt, deze heeft een heel fijn puntje lijkt het.

  1. Hi,
   Sorry voor m’n mega late reactie maar wat leuk, dank je wel!
   Het stiftje dat ik in het voorbeeld gebruik is de ‘Write 4 all’ van Stabilo in F.
   Niet perse heel fijntjes (qua dikte), wel heel fijn in gebruik 😀

   Groetjes,
   Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *