Een afkorting rijker: PCS

Yes! Ik heb weer een nieuwe afkorting ontdekt: PCS.
Ik had hem al eerder voorbij zien komen, maar wist nog niet precies wat het inhield. En heel eerlijk: ik kon hem ook niet zo goed onthouden. Inmiddels lukt dat wel. En is het zelfs de stempel die ik mezelf ‘op het hoofd druk’. Niet dat ik per se een stempel nodig heb, maar het maakt het ergens wel makkelijker. Het uitleggen, inlezen, strijden, vinden van mogelijkheden, en misschien zelfs het stukje begrip.

Ik weet het, eerder had ik het over NAH. Maar PCS it is!
Misschien is PCS zelfs wel een vorm van NAH? <insert thinking smiley> Ik weet het niet. Uitzoeken kost me in ieder geval te veel energie. 

Anyhow: PCS. Ofwel: postcommotioneel syndroom.
Zegt je misschien nog niets. Maar het is dus de naam die op de stempel staat voor ‘langdurige klachten na hersenschudding’.
Inderdaad: ‘Hi there, this sounds like me!’.

En zoals hier te lezen valt wordt “voor patiënten met PCS meestal een multidisciplinaire behandelaanpak aangedragen binnen revalidatiecentra die gespecialiseerd zijn in (licht) traumatisch hersenletsel”. En laat dat nu precies zijn wat ik op de planning hebt staan. Volgende week volgen de intakegesprekken, dus dan weet ik pas écht of ik kan gaan starten. Maar ik, en mijn stempel, kijken er in ieder geval alvast naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *